نشست بررسی راه اندازی کنسرسیوم دانشگاه‌های پزشکی اوراسیا

 نخستین نشست همفکری راه اندازی کنسرسیوم دانشگاه‌های پزشکی اوراسیا با حضور تعدادی از روسا و نمایندگان دانشگاه‌های ترکیه، تاجیکستان و ازبکستان و دانشگاه‌های علوم پزشکی تبریز، ارومیه و اردبیل در دانشگاه علوم پزشکی تبریز، برگزار و بر لزوم تشکیل این اتحادیه تاکید شد.
کد خبر: ۱۴۲۴۴۳۰
نویسنده وحیده حاجی محمدیاری
 

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: بهمن نقی پور، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز شنبه، هشتم مهرماه در نخستین نشست همفکری راه اندازی کنسرسیوم دانشگاه‌های علوم پزشکی اوراسیا که در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد، با بیان این‌که این دانشگاه یکی از دانشگاه‌های باسابقه کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: برای پیشرفت‌های علمی و اجتماعی در منطقه نیاز به همکاری مشترک بین تمامی دانشگاه‌های منطقه وجود دارد. یک دانشگاه و یا یک کشور به تنهایی نمی‌تواند در منطقه موثر باشد ولی اگر دانشگاه‌ها دست به دست هم دهند، می‌توانند به عنوان خط مقدم و پیشرو در پیشرفت کشورهای اوراسیا نقش ایفا کنند.

وی با تاکید بر این‌که دانشگاه‌های اوراسیا می‌توانند با کمک یکدیگر به پیشرفت خود در سطح جهانی کمک کنند، افزود: این همکاری بین دانشگاه‌ها و تشکیل یک کنسرسیوم می‌تواند به ارتقای مباحث علمی و ارائه خدمات سلامت با توجه به اهمیت این حوزه کمک کند.

وی ادامه داد: این همکاری‌ها می‌تواند به ارتقای سطح زندگی‌ در کشورهای منطقه و مردم عزیز که هدف ما نیز ارائه خدمت خوب به آن‌ها است، کمک کند.

نقی پور گفت: هر دانشگاهی توانمندی‌های خاصی دارد و می‌تواند نقش اثرگذاری در این اتحادیه داشته باشد. گسترش همکاری‌ها در حیطه تبادل دانشجو و استاد، ارتقای سطح علمی، پژوهشی، فناوری و درمان بیماری‌های خاص، کارهای تخصصی و فوق تخصصی، مباحث ارتقای سطح بهداشتی و انجام کارهای درمانی در حوزه دارویی و تجهیزات پزشکی می‌تواند در این راستا مدنظر باشد.

وی با اشاره به فرا رسیدن هفته وحدت نیز گفت: دست وحدت را به سمت همه عزیزان دانشگاهی دراز می‌کنیم و امیدواریم دست به دست هم دهیم تا به ارتقای سطح دانشگاه‌ها کمک کنیم و با مشارکت‌هایی مثل مشارکت‌های پنج ساله، تمامی دانشگاه‌های منطقه در سطح جهانی ارتقا بیابند.

وی ادامه داد: پیشنهاد کردیم که اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا را تشکیل دهیم. با توجه به سوابق تاریخی و شرایط جغرافیایی در منطقه و راحتی دسترسی همه دانشگاه‌ها به تبریز و فراهم بودن زیرساخت‌های علمی و دانشگاهی این شهر، دبیرخانه این اتحادیه نیز در تبریز مستقر شود.

در ادامه ژیون‌خون موخاباتو، معاون دانشگاه «ابن سینا» تاجیکستان، حضور در تبریز را یک افتخار برای این دانشگاه عنوان کرد.

وی در ادامه از آماده بودن این دانشگاه برای همکاری با دانشگاه علوم پزشکی تبریز و تسکیل کنسرسیوم خبر داد و این همکاری را جزو نیازها برشمرد.

وی با اشاره به فعالیت ۳۵۲ محقق در این دانشگاه، ۳۴ درصد اساتید این دانشگاه را از قشر جوان با میانگین ۴۶ سال عنوان کرد.

ابراهیم اوزجوشار، رئیس دانشگاه آرت‌اوکولو ماردین ترکیه نیز در ادامه اظهار کرد: اکنون علم مدرن تبدیل به ابزار استعمار و استعمار شده و باید جلوی آن را بگیریم. علم باید در خدمت انسانیت و برای مسلمانان جهان نیز باشد.

وی افزود: کشورهای مسلمان همان طور که همکاری‌های تجاری و اقتصادی دارند باید در حیطه همکاری‌های علمی نیز قوی ظاهر شوند و این اتحادیه می‌تواند راه حلی برای این امر باشد.

وی با بیان این‌که همه گیری کرونا لزوم تشکیل اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا را به ما گوشزد کرد، افزود: دیدیم که چگونه کشورهای مدعی حقوق بشر در حوزه کووید خودخواهانه عمل کردند و در حوزه تامین دارو و ماسک اعمال غیرانسانی انجام دادند. در مقابل این ناعدالتی‌ها باید با توجه به سخنان پیامبر اکرم(ص) بایکدیگر همکاری داشته باشیم و یک دید نو در این رویدادها اعمال کنیم.

اوزجوشار با بیان این‌که قطعا دانشگاه‌های متعددی از ترکیه به این اتحادیه می‌پیوندد، گفت: دانشگاه ماردین یک دانشگاه جدید است ولی آماده همکاری در زمینه‌های مختلف هستیم و حتی پیش از این جلسه هم قدم‌هایی را در این راستا برداشتیم و همکاری‌های آکادمیک با اساتید این دانشگاه داریم.

محمت حاکی‌آلما، رئیس دانشگاه ایغدر ترکیه نیز اظهار کرد: تعداد ۱۵ رشته دکترا و بیش از ۸۰ رشته کارشناسی ارشد در دانشگاه فعال است. دانشکده علوم سلامت با رشته‌های پرستاری، مامایی و فیزیوتراپی نیز در حال تدریس هستند.

وی با اشاره به فعالیت دانشکده دندانپزشکی و پارک فناوری این دانشگاه، افزود: دانشکده داروسازی نیز در دست تاسیس است.

وی ادامه داد: با نزدیک به ۲۰ دانشگاه ایران همکاری مشترک داشته و مقالات مشترک با علوم پزشکی تبریز چاپ کرده‌ایم.

حاکی‌آلما تاکید کرد: تشکیل این اتحادیه منطقی بوده و از آن استقبال می‌کنیم و برای حضور در آن اعلام آمادگی داریم.

متین آکسوی، رئیس دانشگاه سلچوک قونیه ترکیه نیز اظهار کرد: قونیه مرکز عرفان و علم و دانشمندان معتبر بوده و از سال ۱۹۷۵ تاسیس شده و تاکنون کارهای بزرگی انجام داده است.

وی با اشاره به فعالیت ۲۳ دانشکده در این دانشگاه، اظهار کرد: در حوزه سلامت نیز زیرساخت‌ها و تجربه بالایی داریم و دانشکده‌های داروسازی، علوم سلامت، دندانپزشکی و پزشکی در حال فعالیت هستند.

وی تاکید کرد: در دانشکده پزشکی سالانه ۱.۵ میلیون بیمار تحت درمان قرار گرفته و بیش از ۱۰۰ هزار جراحی انجام می‌گیرد. در حیطه ژن درمانی نیز امکانات لازم را داریم و این دانشگاه دو واکسن مهم کرونا را تولید کرده است.

آکسوی با اشاره به سرمایه گذاری ۱۵ میلیون دلاری این دانشگاه در حوزه تکنولوژی، گفت: اساتید این دانشگاه در حوزه‌های مختلف خودکفا هستند.

احمد کیزیل‌آی، رئیس دانشگاه اینُنومالتیا ترکیه نیز در ادامه اظهار کرد: در سال ۲۰۱۲ برای نخستین بار هیاتی از دانشگاه همدان از این دانشگاه بازدید کرده و قراردادی امضا شد ولی بنا به دلایلی این ارتباط قطع شد و اکنون بعد از ۱۱ سال در راستای مراسم جایزه مصطفی بار دیگر این همکاری‌ها شروع می‌شود.

وی با بیان این‌که شهر مالاتیا یکی از شهرهایی است که در زلزله اخیر ترکیه خسارت فراوانی دیده است، گفت: این دانشگاه یکی از دانشگاه‌های باسابقه به خصوص در حوزه سلامت بوده و دارای ۱۴ دانشکده است. بیش از ۴۰ هزار دانشجو و ۱۸۰۰ هیات علمی دارد.

وی با اشاره به فعالیت سه بیمارستان عمومی، تخصصی آنکولوژی و پیوند کبد در این دانشگاه، تاکید کرد: در حیطه پیوند کبد یکی از مراکز مهم دنیا هستیم و بسیاری از فعالیت‌های نوآورانه را انجام داده‌ایم. در حوزه سرطان نیز نیروی متخصص و نیروی انسانی لازم را داریم‌.

الیاس خاسانو، نماینده دانشگاه ایندیجان استیت ازبکستان نیز از آمادگی این دانشگاه برای همکاری در اتحادیه دانشگاه‌های اوراسیا خبر داد.

دکتر فرید اعلایی، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در ادامه اظهار کرد: این دانشگاه دارای ۱۱ دانشکده و ۲۱۲ رشته در حوزه علوم پزشکی است. حدود ۹۵۰ هیات علمی و ۱۰ هزار دانشجو نیز در این دانشگاه مشغول فعالیت هستند.

پرویز شهابی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در ادامه اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز یکی از پرافتخارترین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با قدمت ۸۰ سال است و طبق ارزشیابی‌های وزارت بهداشت و موسسات بین المللی، این دانشگاه در رتبه سوم یا چهارم کشوری قرار دارد.

وی ادامه داد: تعداد ۳۳ مرکز تحقیقاتی زیرمجموعه این دانشگاه دارای رتبه‌های ملی و بین المللی هستند. سه مرکز رشد شامل مرکز رشد تجهیزات پزشکی، فراورده‌های دارویی و بیوتکنولوژی به همراه دو مرکز نوآوری سلامت و سلول‌های بنیادی و پزشکی فعال هستند.

وی افزود: پارک سلامت دانشگاه نیز با بیش از ۸۸ هزار مترمربع در دست احداث بوده که ۱۰ هزار متر مربع آن آماده است. تعداد ۸۵ شرکت دانش بنیان در این پارک مستقر هستند و برخی از تجهیزات و فراورده‌ها آن‌ها به کشورهای اطراف صادر می‌شود.

شهابی تاکید کرد: علاقه داریم که در راستای مگاپروژه‌های دارویی و تجهیزات پزشکی اعضای این اتحادیه و در راستای تجاری سازی محصولات دانش بنیان همکاری کنیم.

حسین حقایی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز از قدمت بالای ارائه مراقبت‌های بهداشتی و سیستم گسترده شبکه بهداشت کشور خبر داد.

وی با اشاره به ارائه خدمات تخصصی در مراکز بهداشتی در حوزه تغذیه، سلامت روان و کنترل بیماری‌های واگیر و غیرواگیر، گفت: برنامه پزشک خانواده همزمان با سایر استان‌ها در آذربایجان شرقی نیز پیگیری می‌شود.

دکتر جواد احمدیان، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز دارای ۴۳ بیمارستان دولتی و خصوصی در نقاط مختلف استان است و در رشته‌های مختلف خدمات رسانی می‌کنند.

وی افزود: دوره‌های مختلف تخصصی و فوق تخصصی در حیطه‌های درمان و بهداشت در این بیمارستان‌ها برگزار می‌شود. تعدادی از دانشجویان داخلی و خارجی نیز در این بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در حال آموزش هستند.

وی با اشاره به ارائه خدمات درمانی به بیماران خارج از کشور از آمادگی لازم دانشگاه برای همکاری با کشورهای اوراسیا در زمینه آموزش پزشکی و تبادل خدمات پزشکی خبر داد.

دکتر محمود یوسفی، مدیر مرکز ملی آموزش مدیریت سلامت نیز در ادامه اظهار کرد: این مرکز تخصصی در سال ۲۰۰۰ با فاند سازمان بهداشت جهانی، بانک مرکزی و وزارت بهداشت کشور با هدف توانمندسازی نظام‌های سلامت حوزه مدیترانه شرقی و کشورهای منطقه تاسیس شد.

وی افزود: تمرکز این مرکز بر روی توانمندسازی مدیران و انجام مشاوره‌های تخصصی و انجام تحقیقات است. این مرکز علاوه بر رسالت ملی خود، همکار سازمان بهداشت در حوزه‌های مختلف بوده و کارهای گسترده‌ای با کشورهای منطقه در زمینه آموزش مدیران و توانمندسازی نظام‌های سلامت داشته و گسترش این همکاری‌ها در دستورکار است.

دکتر مسلم نجفی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز اظهار کرد: بیش از ۹۸ درصد داروهای موردنیاز کشور در داخل تولید می‌شود و آذربایجان شرقی نیز یکی از قطب‌های تولید مواد اولیه و محصولات نهایی دارویی است.

وی افزود: سه کارخانه بزرگ دارویی در استان فعال هستند. شرکت داروسازی شهید قاضی که ۴۵ درصد سرم کشور را تولید می‌کند. شرکت داروسازی دانا که مواد اولیه و نهایی آنتی بیوتیک و شرکت زهراوی که مواد دارویی مرتبط با پیوند اعضا، ام اس و ... را تولید می‌کند.

وی ادامه داد: بیش از ۶۰۰ قلم دارو توسط این شرکت‌ها در استان تولید و به بیش از ۳۰ کشور دنیا صادر می‌شود. در حوزه غذا و مواد آرایشی و بهداشتی نیز شرکت‌های مختلفی در استان مستقر هستند. محصولات بیش از ۱۲۰۰ واحد بزرگ و متوسط غذا و آرایشی و بهداشتی استان به بیش از ۷۰ کشور دنیا در حال صادرات است.

نجفی از فعالیت بیش از ۸۰ واحد بزرگ و متوسط تولید لوازم مصرفی و تجهیزات پزشکی در استان خبر داد.

وی اداه داد: دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیش از ۷۵ سال قدمت داشته و بیش از ۶۰۰ دانشجو در مقاطع دکترای حرفه‌ای و تخصصی تربیت می‌کند. تعدادی از دانشمندان یک درصد و دو درصد برتر جهان نیز در این دانشکده مستقر هستند.

سکینه حاج ابراهیمی، مسئول مرکز تحقیقات پزشکی مبتنی بر شواهد و دبیر بین المللی سازی آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در ادامه اظهار کرد: طی سال‌های گذشته تلاش‌های بسیاری برای ارتباطات بین المللی با دانشگاه‌های همسایه و بین المللی انجام گرفته است.

وی با اشاره به برگزاری دوره‌های مختلف تخصصی در سطح بین المللی، گفت: در این راستا قراردادهای متعددی با ترکیه، گرجستان، اتریش، یونان، هلند، آلمان، کانادا و انگلیس داریم. هدف اصلی این مرکز نیز فقط تولید علم نیست بلکه کاربردی کردن علوم نیز مدنظر است.

سودابه داوران، رئیس مرکز رشد سلامت و نماینده بنیاد مصطفی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز اظهار کرد: بنیاد علمی فناوری مصطفی از سال ۲۰۱۲ با هدف توسعه علوم و تکنولوژی در دانشگاه‌های اسلامی تاسیس شده و هر دو سال یک بار به دانشگاه‌های برجسته و تاثیرگذار جایزه اهدا می‌کند و در کنار آن نیز یک شبکه سازی علمی و فناوری بین دانشگاه‌ها ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری پنجمین دوره جایزه مصطفی در شهر اصفهان، گفت: در این دوره قرار است تا به ۱۴ نفر از دانشمندان جهان اسلام جایزه اعطا شود.

وی، اجرای سمینارها، کنفرانس‌ها و توسعه همکاری‌ها بین کشورهای مسلمان را از جمله برنامه‌های جنبی این رویداد عنوان کرد.

یونس فاتح، فرماندار تبریز نیز با بیان این‌که تبریز، شهری دارای تمدن و شهر اولین‌ها است، اظهار کرد: دانشگاه ربع رشیدی ۷۰۰ سال قبل میزبان اساتید و دانشجویان داخلی و خارجی بود و حتی در این سال‌ها، جراحی‌هایی در این دانشگاه انجام گرفت و خدمات درمانی از طریق راه ابریشم به اروپا انتقال داده شد.

وی در خاتمه به پای کار بودن مردم و کادر درمان در دوران همه گیری کرونا در استان اشاره کرد.

در پایان این جلسه، پیش نویس کنسرسیوم دانشگاه‌های پزشکی اوراسیا تدوین شده و طی دو روز آینده جزئیات آن مورد بررسی روسای دانشگاه‌ها قرار می‌گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها